perjantai 24. kesäkuuta 2016

Go where you wanna go


Heippa! Ajattelin taas julkaista yksityiskohtia asunnostamme, jotka ovat tässä vuoden aikana hieman ehtineet muuttua. Edellinen samantyylinen postaus löytyy täältä, käyhhän tsekkaamassa! Tosiaan, isäni keräilee myös vanhaa tavaraa. Hänelle kuuluukin suuri kiitos siitä, että hän on antanut minulle viime aikoina paljon vanhoja esineitä. ♥

Hello! I thought that I post you some details from our apartment, that has changed during the year. You can find the last this kind of post from here (only in Finnish), go to check it out!  My dad collects old stuff too. I have to thank him for giving me lots of old stuff lately. ♥Mutta asiaan. Ihan ekanakkii, meijän kukat on kasvaneet aivan kamalasti! Pitää alkaa kohta laittelee lisää nuppineuloja seinille, jotta ne eivät roikkuisi maassa asti. Jos vertaa tätä uutta kuvaa kaapista ja vuoden takaisessa postauksessa olevaa kuvaa, niin  tavaran määräkin on lisääntynyt huomattavasti.

Firstly, our flowers have grown so much! I'll have to pin them on the wall or they'll grow to the floor. If you'll compare that pic to the pic from last year (see the link), you can see how much stuff I've gotten during the year.


Kaapin päälle on päässyt mm. Iittalaa, vanha retropurkki, Harroldsin peltipurkki, vanha  ruskea lääke(?)pullo ja Sarviksen keltainen tarjoitin nro. 501 (isomummon peruja). 

There are Iittala's glass items, old retro can, Harrold's can, old brown medicine(?) bottle and yellow Sarvis tray no. 501 (which is from my Great-Grandma) on the corner cabinet.

Hieman huonolaatuinen kuva, mutta siitä tulee varmaan olennainen esille. Eli kaapista löytyy nykyisin mm. Arabiaa: tassillinen kahvikuppi Vanamo, joka löytyi kirpparilta hintaan 1€, perunajauhopurkki, josta valitettavasti puuttuu kansi (jos jollain on ylimääräsenä, niin saa vinkata mulle!), sekä Kaarna teekannu. Termoskannut ovat molemmat Aladdinin. Kaffe-purkki oli minulla ennen kahvipurkkina, kunnes sain isältäni 'uuden'. Rakastan tuota takana olevaa kukkapurkkia, se oli minulla keksipurkkina, kun leivoin keksejä. ♥

This pic's quality isn't the best but I know you find out what there is. There are, amount the other things, items from Arabia Finland (coffee cup Vanamo, potato flour jar, teapot Kaarna). 70's thermos jugs are both Aladdin's. That Kaffe-can was filled with coffee before but I get the 'new' one from my dad. I love that blue flower can. I had cookies there when I baked them myself. 


Keittiön seinähyllykin on kokenut muutoksen. Sieltä löytyy nykyisin Baret Waren (punainen) ja 
Worcester Waren (vihreä) tarjottimien lisäksi kaksi erikokoista kuparista kahvipannua, maitotonkka ja kaksi Aarikan Riemuraitapurkkia. Baret Waren pieni lasinalunen on samalla kuviolla, kuin tarjotinkin. 

This wall shelf has changed a bit. There are Baret Ware's (red) and Worcester Ware's (green) trays on the shelf. There are also two different sized copper pots, churn and two 'Riemuraita' cans from Aarikka on the shelf. That little Baret Ware's coaster has the same pattern that the tray.


Tähän kulmaan keittiössä on myös tullut hieman muutoksia. Eniten olen rakastunut Arabian Finelin Apila-levynsuojuksiin, jotka maksoi kirpparilla vain 3€/kpl. Jollain jos on isompiin levyihin Apilat ylimääräsenä, niin voisin olla kiinnostunut! Punaisia levynsuojuksia oli alunperin kaksi, mutta kerran menin laittamaan väärän levyn päälle ja sen levyn päällä ollut punainen levynsuojus mustu ihan kokonaan. Oli muuten mukava haju. Heh.
    Kahvipurkki on myös uusi tulokas. Se sisäkannessa lukee "Virkisty K-kahvilla". Teekannu on isältäni, joka oli heittämässä sitä pois, mutta sain pelastettua sen ennenkuin niin kävi. Heitin vedenkeittimen kuuseen ja olen nykyisin keittänyt tuolla pannulla teeveteni. Teekannun alla on ihana pannunalunen, jonka bongasin kirpulta hintaan 50snt. Oli aivan pakko ostaa, koska molemmilla mummoillani on samanlaisia pannunalusia ollut aina ja minusta ne vaan ovat todella hyviä! Nurkassa kanneton 2l Ilves-purkki, jossa säilytän maissilastuja. Minilevynsuojus on purkin päällä, jottei sinne pääse niin paljoa pölyä (Ilves-purkin kansikin olisi hakusessa!).

This corner in the kitchen has changed a little bit too. I love these Arabia Finel's Apila stove burner covers. They cost only 3€/piece at flea market. That coffee can is 'new' too. The inside cover says "Revitalize yourself a cup of K-coffee". I got this teapot from my dad. He was about to throw it away but I saved it and now I boil water for tea with it. There is a old trivet under the teapot. I bought it from flea market and it cost only 50cents. My both grannys have same kind trivets and I think they are good, so I had to bought them. There is Ilves jar in the corner. 


Tämmöinen pieni pöytä koristaa nykyisin eteisen nurkkaa. Pöytä on tätini peruja ja minun silmään se näyttää aivan puhelinpöydältä, mutta voin olla väärässäkin. Alimmalla hyllyllä on Studio Seutulan tuikku/kynttiläkippo. Alimalla hyllyllä ja keskihyllyllä ovat isomummoni vanhat liinat.

This little table is in the corner of our vestibule. It's from my aunt (who passed away almost two years ago) and I think it is telephone table but I'm not sure. There is a tealight holder from Studio Seutula Finland on the bottom shelf. These small cloths on the bottom and the middle shelves are my Great-Grandma's old cloths.


Pöydän päällä on Pentti Sarpanevan suunnittelema pronssinen kynttilänjalka "Pitsi", jossa tietenkin keltainen kynttilä. Kukaan ei varmaan ole huomannut, että keltainen on yksi lempiväreistäni. ;)

There is a bronze candle holder on the little table. It's designed by Pentti Sarpaneva and it's called "Pitsi". There is a yellow candle in the candle holder. I think no one has found out yet that yellow is my favorite color. ;)


Makuuhuoneen ikkunaa koristaa nykyisin Kerttu Nurmisen (Nuutajärven lasi) suunnittelema lasilautanen, joka kuuluu Lapin marjat-sarjaan.

There is a window decoration, which is made of glass, on the bedroom window. It's designed by Kerttu Nurminen (Nuutajärvi glassworks) and it belongs to "Lapin marjat" (in eng. arctic berries)- series.

********

Keräiletkö sinä vanhoja tavaroita? Keräiletkö jotain tiettyä merkkiä tai sarjaa? Kommentoi alle!
Do you collect old stuff? Do you collect a particular brand or series? Leave a comment below!

♥: Pauliina

4 kommenttia:

 1. Ihania yksityiskohtia! Mä tykkään vanhoista esineistä, mutta samalla pidän modernista asunnosta. Ne on joskus vähän hankala yhdistää. Broidilla on uusi talo, mutta siellä on käytetty paljon vanhaa tyyliä esimerkiksi ruutuikkunoissa ja leivinuunissa. Isoisän vanha radio sopii keittiöön sohvakulmauksen päälle kuin nenä päähän ja vanha puinen kehto on kunniapaikalla olohuoneessa. Se on onnistunut yhdistämään vanhan ja uuden tosi kivasti.

  VastaaPoista
 2. Ooh rakastan noita Pentti Sarpanevan luomuksia..! Ja tuo eteisen pieni pöytä on aivan ihana! Mie keräilen 50- ja 60-lukujen keramiikkaa ja ainakin näitä Arabian vanhoja astiastoja; Bellistä, Vuokkoa ja Stellaa. Ja myös 50-lukujen afrikkalaistyttöpatsaita, harmi ku niitä löytyy niin harvakseltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentti Sarpanevan esineet ovat kyllä ihania! Itse en ole (vielä) keskittynyt mihinkään tiettyyn, mutta huomaan, että joitain tiettyjä esineitä tulee välillä hommattua hieman useampia. Arabia tietenkin yksi aivan ehdoton, siitäkään kyllä en ole keräillyt mitään tiettyä sarjaa. :)

   Poista