maanantai 1. elokuuta 2016

Bad boys


Heipä hei! Perjantaina täällä Kuopiossa alkoi kaksi päivää kestävä Kuopio Rock Cock. Ostettiin Samin kanssa liput perjantaille, koska... WHITESNAKE! Oon reilusti yli puolet elämästäni rakastanut Whitesnakea. Edellisille Suomen keikoille en ole mitenkään päässyt, mutta keväällä kun kuulin sen tulevan tänne Kuopioon, niin olin aivan innoissani! En ollut koskaan nähnyt Whitesnakea livenä, mutta Sami oli nähnyt kerran aijemmin 8-vuotta sitten. Pitihän se lähtee kahtomaan yhtä kaikkien aikojen parasta bändiä ja henkilökohtasesti yhtä omaa ehdotonta suosikkia.

Yllä näkyy vähän mitä minulla oli päällä Kuopio rockissa. Oon ilonen, että tilasin tuon paidan viime kesänä! Nyt se pääsi tositoimiin, hieman alkuperäisestä muokattuna. 
    Lakkasin edellisenä iltana kynnet keltasiks, mut päällyslakka ei ollut ehtinyt kuivumaan täysin, kun menimme nukkumaan. Aamulla kynnet oli aika ruttusen näköset, joten yritin pelastaa ne pilkuilla, joista tuli läheltä katottuna rumat.


Sami pääs aika myöhään töistä, joten ehdittiin rockkiin vasta vähän ennen kuutta. Mentiin siis kahtomaan kuudelta alottavaa Jari Sillanpäätä, joka veti kyllä todella hyvän keikan. Tykkäsin pikkutyttönä Siltsusta tosi paljon. On hän edelleen taitava ja hyvä laulaja, joten pakkohan se oli hänet nähdä livenä! Anniskelualueella päästiin mukavaan paikkaan, josta nähtiin hyvin lavalle. Kiitokset vielä sulle melkein kaks metriselle jätkälle, joka tarjouduit meidän puolesta ottamaan kuvia "yläilmoista". :D


Whitesnake aloitti soittamaan klo 20.30, joka kyllä yllätti. Pääesiintyjäthän ovat yleensä soittaneet vasta toiseksi viimeisenä. Muutenkin tän vuoden rockin aikataulut ihmetytti ja kummastutti paljon (sen vuoksi emme nähneet koko päivänä kuin vain Siltsun ja Whitesnaken, hieman ärsytti maksaa lipusta 60€. Oltas haluttu nähä Retards on the run ja Shiraz Lane, mut ne alotti niin aikasin, sekä Santa Cruz, joka soitti taas kerran ennen pääesiintyjää, joten ei ehditty Whitesnaken takia).
   Whitesnaken alotusbiisi oli Bad Boys. Ai kamala, ku meinas kyyneleet tulla silmiin Coverdalen asteltua lavalle ja alotettua laulamaan. En ollut uskoa että pikäaikanen haave toteutui vihdoin ja näin bändin livenä. Nyt voin sitten joskus kuolla onnellisena. :D Whitsesnakehan on juuri Greatest Hits tourilla, eli soittikin vain kaikkia suosituimpia hittejään, joka oli ihan mahtavuutta. Muutama henkilökohtainen lemppari (Guilty of Love ja Bloody Mary) kun olisi sieltä vielä löytynyt, niin olisi ollut iki-ikoinen. Okei, olen nytkin, mutta olisin ollut vielä enemmän.

En jaksa analysoida keikkaa sen kummemmin, mutta sanotaas nyt pari sanaa. Coverdale ei ole enää mikään nuorikko, joka kuului kyllä äänessä. Hän veti kuitenkin keikan kunnialla läpi ja taustalaulajat auttoivat häntä, kun piti vetää kovaa jo korkeelta. Sami sanokin, että Coverdalen ääni on laskenut huomattavasti siitä, mitä se oli vielä 8-vuotta sitten. Se ei minua häirinny. Hypin ja heiluin ja lauloin niin fiiliksissä koko keikan, että olin sen jälkeen ihan läpimärkä (muutenkin oli ihan kamalan lämmin päivä!).

Päästiin Samin kanssa eturiviin vasemmalle puolelle. Paikka ei ollut mikään paras, siitä ei nähnyt koko bändiä kerralla ja edessä hääräs ärsyttävä kameramies. Onneks Coverdale kävi kuitenkin lavan vasemmalla reunalla esiintymässä, jolloin näimme herran hyvin. Olen aivan varma, että David välillä katsoi ja myös osoittikin minua(/meitä) keikan aikana ;)

Oisin toivonut keikan jatkuvat ikuisesti, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Toivon Coverdalelle pitkää ikää ja sitä, että näkisin bändin vielä joskus uudelleen. Tämä pieni fanityttö tulee ehdottomasti seuraavallekkin keikalle, jos on vain mahdollisuus.

In English: We were at Kuopio Rock Cock- festival with Sami on Friday. I saw my all time fave band Whitesnake there and now I'm very happy. It was one of the best gigs I've ever been. I've loved Whitesnake over ten years now (and I'm only 21yo).

♥: PauliinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti