perjantai 1. heinäkuuta 2016

Let it rock



Hei! Tein toissapäivänä suussasulavaa raparperipiirakkaa. En yleensä ole hirmuinen raparperin ystävä, mutta mummon raparperikiisseli ja tämä piirakka kyllä maistuvat aina! Ajattelinkin jakaa teille ohjeen, jolla tykkään sitä tehdä.



Yllä näette mitä piirakkaan tulee. Eli tykkään tehdä raparperipiirakan kermaviili-versiona. Suosittelen tekemään piirakan tuoreesta raparperista, koska pakasteraparperista tulee sen verran nestettä, että kermaviilipäällynen saattaa jäädä hieman löysäksi keskeltä. Itse kuitenkin käytän pakasteraparperia ja kiroan joka kerta, kun keskusta jää hieman löysäksi. Heh.


Ensin voi ja sokeri vaahdotetaan ja siihen lisätään muna. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja ne lisätään voi-sokeri-muna seokseen. Valmis taikina painellaan voideltuun piirakkavuokaan. Itse käytin n.25cm leveää piirakkavuokaa ja taikina riitti tosi hyvin. Jos haluaa ohuemman pohjan, niin kannattaa valita hieman isompi vuoka.
   Täytteeseen tulevat ainekset sekoitetaan keskenään ja lisätään tasaisesti taikinan päälle. Paista piirakkaa 200°C n. 20-30 minuuttia, kunnes kermaviilin pinta on saanut hieman väriä. Nauti ♥


In English: Hey! I baked some rhubarb pie few days ago and I wanted to share the recipe with you. I usually don't like rhubarb but I love it in that pie. I'm sorry if I have mistakes in that recipe, because I haven't ever before translated a recipe from Finnish to English.

RHUBARB PIE 

Dough:
150 g butter
1 dl sugar
1 egg
2 dl flour
1 dl potato flour
1 tsp baking powder

Filling:
about 5 dl rhubarb pieces
200 g sour cream
1 egg
2-3 tsp vanilla (sugar)
1 dl sugar

1. Cream butter and sugar. Add egg. 2. Mix flour, potato flour and baking powder together. 3. Add the flour-mix to butter-sugar-egg-mix and mix them together. 4. Add the dough onto a pie pan. 5. Mix all the filling's ingredients together and and spread it onto dough. 6. Bake in 200°C/392°F for about 20-30 minutes, until the top of the pie is a little bit brown.


♥: Pauliina

3 kommenttia:

  1. Oih herkullisen näköinen! :)

    http://pupun-ruokaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Se myös maistuu hyvältä, kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Vintagella kommentoit! Poistin vahingossa kommenttisi, kun yritän mökillä käydä täällä bloggerissa kännykällä, enkä saanut kumottua poistoa :( mutta enpä ole koskaan ajatellut raparperimuffineja! Kiitos vinkistä, täytyy seuraavaks kokeilla niitä, ovat varmasti hyviä :3

    VastaaPoista