torstai 23. kesäkuuta 2016

I'm a believer(Only in Finnish! Happy midsummer everyone!)

Hei vain! Huomenna on juhannusaatto, joten ajattelinkin tällä kertaa kirjoitella hieman juhannustaioista. Juhannustaiat ovat meidän kansanperinnettä ja (ainakin suurimmaksi osin) tehty naisille ja tytöille. Taikoja tehdään naimaonnea ja tulevaisuutta varten, mutta myös parantamaan omaa nykyistä avioliittoaan/suhdettaan. Perinteiset juhannustaiat eivät kaikki välttämättä sovellu enää kaupunkilaiselämään, mutta sellaisia kyllä löytyy, joita me kaupunkilaistytöt ja -pojatkin voimme tehdä. Vaikka taikoja on perinteisesti tehneet tytöt ja naiset, voivat myös miehet ja pojat tehdä niitä ennustaakseen tulevan puolisonsa. Nykyisin ehkä ajatellaan enemmänkin tulevaa poika-/tyttöystävää. Juhannus on tunnettu myös hedelmällisyyden juhlana, joten taiat on entisaikoina yleensä tehty alasti 

Kuva otettu viime elokuun alussa. ♥ // I took that pic at the beginning of the August, 2015.Mitkään taiathan eivät tunnetusti toimi, jos niihin ei usko! Joten kaikki usko peliin ja voit saada selville tulevan kumppanisi. ;) Tässä muutamia vinkkejä:

  • Ehkä se tunnetuin juhannustaika: kerää 13 erilaista kukkaa juhannusyöksi tyynysi alle. Unessa saatat nähdä tulevan puolisosi.
  • Jos nuori mies kulkee juhannusyönä ojia myöten ruispeltoon, hän näkee tulevan morsiamensa aaveen.
  • Hyvän naimaonnen saa, jos juhannusyönä kieriskelee alastomana kasteisella niityllä.
  • Heitä juhannussaunan jälkeen vasta saunan katolle, mutta pidä heittokäsi tarkkana - siitä suunnasta, minne vastan pää (kädensija) osoittaa, tulee heilasi.
  • Kaivo tulee kiertää kolme kertaa ympäri alastomana keskiyön hetkellä, niin kurkistaessaan veteen näkee tulevan puolisonsa.
  • Miespuoliset: Kävele tytön jalanjäljissä. Tyttö alkaa varmasti pitämään sinusta.
  • Juhannuskokon palaessa, seiso lähellä kokkoa. Se, jonka suuntaan kokko savuaa, menee seuraavaksi naimisiin.
  • Kun kokko on palanut, voit nostattaa lempeä hyppäämällä savun yli.
  • Kuuntele kuinka monesti käki kukkuu juhannusyönä! Kukunnan määrä vastaa sitä, kuinka monta vuotta sinulla on tulevan kumppanisi löytymiseen! Jos käki ei kuku lainkaan, tulee kumppani vielä samana vuonna.
  • Jos kaikki edelliset ovat mielestäsi hankala toteuttaa, niin seuraavan voi varmasti tehdä kaikki: nuku vasen sukka jalassa väärinpäin, niin voit nähdä unessa tulevan puolisosi.


Nettihän on pullollaan juhannustaikoja, joten jos mikään näistä listan taioista ei ollu mieleinen, niin kannattaa katsoa googlesta! Nykyisinhän on keksitty myös "uusia juhannustaikoja" joista melkein kaikki liittyvät tavalla tai toisella alkoholiin ja ovat enemmänkin hupijuttuja. Itse en pidä niistä lainkaan mutta jos itseäsi kiinnostaa, niin kannattaa googletella!

Erittäin rauhallista ja mukavaa juhannusta kaikille! Olkaahan ihmisiksi ja toivotaan, ettei sada!

♥: Pauliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti