torstai 9. toukokuuta 2013

♫ Nobody's Fool ♫

Elikkäs, multa toivottiin postausta mun top 5 festareista ja keikoista. Tässä tämä nyt sitten olisi! (Pahoitteluni videoiden laadusta, parempaakaan en löytänyt!)

1. Cinderella, 21.6.2011, NosturiTosiaan, Cinderellan keikka on ollut tähän astisista keikoista/festareista paras. Lämppärinä toimi silloin vielä (minulle) aika tuntematon bändi Santa Cruz, joka tietenkin oli hemmetin hyvä. Cinderellaa oli mahtavaa päästä näkemään (ilmaiseksi eräistä syistä), koska onhan se yksi legendaarisimmista tukkahevi-bändeistä!  Päästiin keikalla ensin viidenteen riviin, mutta lopulta taisimme ollakkin kolmannessa rivissä jossain vaiheessa keikkaa. Keiferin ääni ei tietysti enää ole/ollut yhtä hyvä ja kirkas, kuin nuorempana, mut ei se menoa haitannut yhtään. Nautin keikasta täysin rinnoin ja tapasin myös mukavia ihmisiä! Fiilis keikan jälkeen oli täysi kymppi, oisin halunnut sen illan jatkuvan loputtomiin!

2. Kreator, 31.7.2009, Kuopio Rock Cock


Toisena listalle pääsi siis Kreator. Kyseinen vuosihan on minulle ensimmäinen festarivuosi ikinä. Olin tuolloin (9-luokalla) suuri thrash-, death-, doom-, black- ja industrialmetallin ystävä ja Kreator olikin yksi suurista suosikeistani. Bändi veti helvetin hyvän keikan ja pääsin ensimäistä kertaa myös todistamaan Wall Of Deathia. Päästiin seuraamaan keikkaa suuren moshpit alueen raunalta. Meinasin itsekkin pari kertaa joutua niitte riehuvien ihmisten sekaan. Yksi hauska muisto keikalta oli se, kun porukka alko yleisössä hieman moshpittaamaan ja järkkärit eivät siitä tykänneet, ja tietenkin puuttuivat asiaan. Kreatorin laulaja Petrozza sitten asiasta närkästyneenä karjaisi mikkiin kesken biisin: "Te keltaliiviset, painukee vittuun sieltä!". Ihme ja kumma, järkkärit häntä koipien välissä sitten poistuivatkin paikalta. :D  Olin katsomassa bändiä (pitkän suostutteluni jälkeen) erään kaverini kanssa, jota näen usein vain festareilla. Hän itse ei kuuntele/kuunnellut Kreatoria, mutta luonnehti keikkaa näin: "Kreatorin alotus oli 2x parempi ku mitä ootin ja lopetus 15x parempi!". Oikeessahan hän oli!

3. W.A.S.P., 29.7.2011 Kuopio Rock Cock


W.A.S.P. pääsi listalla kolmanneksi. Tämäkin oli  myös perkeleen hyvä keikka! Videon kuvaaja on ollut keikalla aivan lähellä minua, koska olin hieman enemmän vasemmalla kuvaajasta, mutta eturivissä. Mutta kuitenkin, ennen Waspia kyseisellä lavalla esiintyi muistaakseni Turmion Kätilöt. Suoraan TK:n jälkeen jäätiin n. tunniksi oottamaan Waspia, että päästäisiin teitty eturiviin, niikuin sitten päästiinkin! Keikalla tuli hypittyä, huudettua ja laulettua niin paljon, että ääntä ei keikan jälkeen lähtenyt vähään aikaan. En osaa sanoa keikasta oikein mitään muuta, katsokaa ite videoita, nii huomaatte kui hyvä fiilis siellä oli. Mutta niin, Waspiakin olin innolla odottanu, onhan sekin yksi legendaarisimmista metalli bändeistä (miksikä se nyt luokitellaankaan...) päällä maan. ;)

4. Misfits, 1.8.2009, Kuopio Rock Cock


Misfits on neljäntenä. Kyseinen bändi on hyvä, mutta koskaan en ole vaan enempi sitä kuunnellut, ihmetyttää itseänikin (pitäisiköhän nyt kohta vaikka huvikseen kuunnellakki). Bändi oli siis perkeleen hyvä livenä (kappas!). Erityisiä asioita bändistä ei jäänyt mieleen, mutta itse keikasta jäi. Eli puolet keikasta meni ihan ohi, ku eessäni hyppi kaksi goottinaista, joista toisella iso värikäs hattu päässä ja toisen pitkät hiukset oli koko ajan naamallani. Ja he myös olivat niin kännissä, et hyppivät mun päälle ja olivat melkein koko ajan sylissä. Mutta ei siitä sen enempää, ne on vaa keikkailun varjopuolia. Vaikken paljoo mitään lavalle nähnykkään, niin onneksi ainakin kuulin musiikin. ;) Ja keikalta jäi upea muistokin! Nimittäin Misfitsin plektra (jota oon nii hyvin taas säilyttäny, et se on taas hävyksissä)!

Plektra on siis tämännäköne ja toisella puolella on  pelkästään tuo logo. :)

5. The Exploited, 30.7.2011, Kuopio Rock Cock


Exploited on myöskin hyvä bändi, johon en (vielä) ole paremmin ehtinyt tutustua! Exploitedin katsominen olikin aika extempore reissu, mutta kyllä kannatti! En ole koskaan festareilla nähnyt noin vähää porukkaa katsomassa jotain bändiä. Yleisöä oli valehtelematta alle 20-30 ihmistä. Yksi vanha punkkariukko oli joko helvetin kännissä tai sitten aineissa, se vain pogos ja huuti siellä jotain yhtä ja samaa biisiä soitettavaks ja Buchan (laulaja) välillä välispiikeissä kysyi "What?", mutta tais sekkii kyllästyä siihen huuteluun, kun ei kuulunut mitään uutta. Buchan tai jotai karjastakki sille ukolle jossai välissä, mutta arvatkaa vain, uskoko tämä mitään. :D Mutta helvetin hyvä keikka oli, olin iha liekeissä ku ne soitti Sex And Violence:n. Toisin sanoen ainoan biisin, jonka yksinkertaiset sex and violence- sanat osasin. ;D

Muita hemmetin hyviä keikkoja/festari keikkoja, joilla olen käynyt ja joita mietin tähän listaan viimeiseksi, ovat: Michael Monroe Tavastialla 15.11.2011, Sonata Arctica Kuopio Rock Cockissa 1.8.2009, Korpiklaani Kuopio Rock Cockissa 30.7.2010, ne 5 tai 6 Turmion Kätilöitten keikkaa jnejne. Mutta näillä mennään! 

Mitäs tykkäsitte vähän tämmösestä erilaisesta postauksesta? Kertokee ihmeessä mielipiteenne! Ja uusia toivepostauksia saa aina laittaa! :)

6 kommenttia:

 1. Hei ihana tää amerikanlipputausta! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Mä oon aina ihan kateudesta vihreenä kun kaikki muut tuntuu pääsevän kattomaan keikkoja joka paikkaan, mutta mä en :( Mutta jos hyvin käy niin ensi syksystä alkaen mäkin pääsen (vihdoin ja viimein) keikoille...ja oon samaa mieltä Heidin kanssa, tää tausta on hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset!:3 Itekkään en pahemmin ole keikoilla käynyt, muuta kuin noi festarikeikat, varmaan kymmenkunta nuokkarin keikkaa ja pari keikkaa Helsingissä. Nyt sitte ku täytti joulukuussa 18, nii pääsee kahtomaan Henkkaan kaikkia kivoja baarikeikkoja:3

   Ja kiitos paljon, mukava että tykkäätte taustasta, mietin, onko se liian silmäänpistävä!:3

   Poista
 3. Muistan ite hyvin tuon Kreatorin keikan, olin eturivissä! Silloin kun teininä kuuntelin heviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha!:D Itelläkkii jääny nuo raskaammat jo vähän pois, ei sillä, etten edelleen tykkäis, mut ei vaan jaksa aina hirmu örinää ym kuunnella :D

   Poista